občasné rány z kotle (Buderus GB122i)

Rubriky:

Reklama
JH Jarda Horák @jarda.horak před 3 roky30.12.2020 19:57:00
občasné rány z kotle (Buderus GB122i)

Dobrý den

potřeboval bych poradit. Začaly se nám v plynovém kotli občas ozývat rány, jako když prudce sepne nějaký ventil. Rány to jsou silné, rozléhají se topením po celém domě, zní to, jako kdyby někdo nakopl silou radiátor.

Přišel jsem na to, že to dělá v tomto případě:
Kotel topí až do nastavené teploty v místnosti, pak vypne. Po cca 20 min se v něm ale cosi probudí a začne uvnitř něco běžet (čerpadlo?). Hořák ale nehoří. A po chvíli najednou ta rána, jako když by tam prudce sepnul nějaký ventil. A po pár vteřinách pak vše utichne a je klid.

Začlo to dělat před pár dny, resp. předtím jsme si toho nevšimli (kotel máme asi 3 týdny). Když se to stalo poprvé, tak jsem se lekl, co se s kotlem stalo. Šel jsem k němu a svítila na něm porucha LoPr = nízký tlak otopné vody. Tlak byl ale v pořádku a nám se nedařilo tuto chybu odstranit a kotel rozjet ani dopuštěním vody (i když jak píšu bylo ji tam dost), ani resetem, ani odpojením kotle od sítě. Až zahýbáním s kontakty tlakového čidla se to rozjelo. Od té doby se ale tak 3x denně objeví ta rána. Nevím, jestli to má nějakou souvislost. Kotel je to zcela nový.
Co by to mohlo dělat, prosím?

Děkuji
jh

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.