Nešťastná pergola - kolik sněhu vydrží?

Reklama
SK Stepan Kral @stepan.kral před 3 roky15.01.2021 13:50:00
Nešťastná pergola - kolik sněhu vydrží?

Pánové, v rámci novostavby jsme realizovali zastřešení terasy. Bohužel jsem na stavbě neuhlídal rozměry hranolů, které tesaři použili a ti použili slabší hranoly 10x10. Nemá už smysl nadávat na tesaře, je to jen moje chyba a hloupost, že jsem předem nepožadoval alespoň 12x12. Teď řeším, kolik orientačně tato střecha snese zatížení. Už několik dnů zde padá sníh a jsem lehce nervózní.

Taky bych uvítal návrhy, jak tuto konstrukci vylepšit. Určitě bych na stojící hranoly přidal vazby, aby z tvaru I vznikl tvar Y a lépe se tak rozložil tlak ležících hranolů. Alternativně bych ještě ležící hranoly uprostřed podepřel stavebními stojkami ve dnech, kdy hodně sněží. Krkolomné, ale aspoň něco.

Pár údajů - plocha střechy je cca 4 x 9 metrů.
Hranoly jsou 10x10 cm. Na jedné straně jsou chemickými kotvami fixovány do zdi pod fasádou a na druhé straně stojí 4 hranoly. Nosníky jsou cca 90 cm od sebe a mají rozměr 15x5,5 cm. Na nosnících jsou ještě kontralatě a na nich polykarbonátovy trapéz.

Starší fotku ještě z dob stavby zasílám v příloze.

Budu vděčný za podněty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.