řešení stěn při vzlínající i kondenzační vlhkosti

Reklama
LG Luisa Golanová @luisa.golanova před 3 roky26.01.2021 01:17:00
řešení stěn při vzlínající i kondenzační vlhkosti

V polosuterénním bytě v řadovém domě, který leží pod mírným svahem, i při častém větrání a občasném užívání výkonného odvlhčovače firmy Rohnson vzniká na stěnách do výše cca 30 cm a kolem okna plíseň. Zemina kolem vnější stěny domu směrem ke svahu byla před 8 lety odkopána, stěna izolována od vlhkosti nopkovou folií a kačírkem. Podříznutí domu by mohlo ohrozit statiku domu, v jehož blízkosti za války vybuchla bomba. Injektáž z finančních důvodů a pravděpodobně kvůli časově omezenému efektu není přijatelným řešením. Prosím o posouzení a ev. zkušenosti s obkladovým materiálem AQUASON, který je doporučován do vlhkých zdí v interiérech. Hydroventilační proces prý zabrání nejen rozpadu omítek, ale i tvorbě plísní.
https://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/n…
http://www.soning.cz/aquason
"Materiál AQUASON je vyráběn z velikostně tříděného křemičitého písku, který je speciální technologií pojen tak, aby vznikla vysoce porézní nehořlavá hmota, která má vynikající vzduchovou propustnost a velmi dobré mechanické vlastnosti." Bylo by to ideální, kdyby tomu bylo možno věřit. Článek je z roku 2001 a nenašla jsem žádné komentáře.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.