podepření dřevěného stropu

Reklama
MP Martin Prucek @martin.prucek před 3 roky15.02.2021 20:30:00
podepření dřevěného stropu

Dobrý den,

Může mi prosím někdo někdo poradit s výpočtem nosníku potřebného k podepření dřevěného stropu. Strop je tvořený dřevěnými trámy 20x20 cm, rozteč trámů 80 cm, podbití stropu je tvořeno deskami, rákosí, omtíka (stáří odhaduji na 80 let - kontrolou trámů je vše v pořádku). Horní čás stropu jsou desky 2 cm a na nich dřevoříska 18 mm. Prostor nad stropem je užíván jako podkroví s běžným nábytkem. Nad stěnou, kde bude umístěn nosník je stěna z itongu o šířce 7,5 cm. Stěna, do které bude umístěn nosník je tvořena z plných cihel. Snažil jsem se spočítat nosník, ale mám problém jak určit spojité zatížení.

Strop mám ve výšce 280 cm a budu ho snižovat o cca 20 cm (sádrokaron), takže mohu dát pod strop nosníky ička i 2x200 mm, ale nevím jestli to není zbytečně moc nebo jestli by nestačil jeden HEB 140 nebo 160 mm. Díky za radu.

Přiložil jsem 3 fotky s plánkem budovy. Když tak doplním.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.