Nova podlaha v prizemi na chalupe

Reklama
SK Stanislav Kubin @stanislav.kubin před 3 roky18.02.2021 08:32:00
Nova podlaha v prizemi na chalupe

Dobry den. Z jara budu kompletne menit podlahu v prizemi nepodsklepeneho RD. Dnes drevene prkna na drevenem rostu, zakryta linem, vydrzela 80 let v rodinnem bydleni. Dnes dum vyuzivan 15let jako letni chalupa, jsme tam 1x za 3 tydny na vikend od Jara do podzimu, v zime promrza, vlhkost kondenzuje pod linem a vsechno drevo kompletne shnilo a propadavame se. Vytrhal jsem drevo, pod rostem je sucha vrstva cca 15cm skvary. Pod tim nic, zadna izolace. Podlaha je cca0,5 nad urovni terenu. Chci se poradit, jakou podlahu zvolit. Drevo vylucuji kvuli vlhkosti a promrzani. Beton nechci, aby vlhkost nesla do obvodovych zdi, dum nechci dal rekonstruovat, staci nam levna skromna chalupa na 20 let. Mam jeden typ na posouzeni: Skvaru vyvest a misto toho polystyren 100-150, na to 2x vrstvu cetris desky, vznikne monolit, kolem zdi mezera aby vhlkost mohla do mistnosti. Dum neni a nebude zatepleny, spaletove okna, vlhkost odejde bez problemu ven. Na cetris zase neco bez dreva, napriklad laminat. Co myslite? Nebo mate jiny navrh?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.