podlaha v  podkroví starý dům, vytápěné i nevytápěné

Reklama
LJ Libor Jir @libor.jir před 3 roky23.03.2021 10:48:00
podlaha v  podkroví starý dům, vytápěné i nevytápěné

Měl bych otázečku a zamyšlení, budu rád za případné rady, doporučení atd. Plánuji dělat podkroví v domě a řeším, jak na podlahu (složení)
Stav: starý dům cca 1935, nezateplený, cihla, 50zeď, přízemí obývané, cca 90 m2
strop/podlaha (odspoda): omítka+rákos+prkenný záklop+foukaná celulóza 23cm (na výšku trámů), prkenný záklop. žádná parozábrana v cestě.


můj teoretický nástřel: je nedělat celé podkroví obývané (vytápěné), udělat cca 1/2 baráku izolovanou( tj. dva pokoje) plně zateplené (od střechy i zdi do prostoru), zbytek nechat jako úložný prostor na věci, nevytápět ho.

nejraději bych podlahu v obývaných místnostech vyřešil trámky (6*8cm) přes trámy (tím mezera 8cm na izolací) + OSB/MFP desky (2x) + kročejová iz.+ palubky, ale je mi jasné, že v případě neizolované (nevytápěné) části to bude problém (osb jako parobrzda - kondenzace vlhkosti atd...)

Druhá možnost místo OSB dát prkna - tím nějaké mezery a nechat to difúzně otevřené nebo...?

Další možnost je zateplit to celé a s tím, že úložný prostor by se "vytápěl" jen zespoda? což asi nebude stačit? a nejspíš to bude kondenzovat.

Budu rád za případné komentáře, zkušenosti, jakým směrem se (ne)vydat...
děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.