Jak náročné je odstranit lepený vinil, přip. jinou podlahu

Reklama
ZD Zdeněk Dančák @zdenek.dancak před 3 roky03.04.2021 15:46:00
Jak náročné je odstranit lepený vinil, přip. jinou podlahu

Dobrý den,

Otázka: můžete mi prosím říct, jaké máte zkušenosti s případným odstraněním lepené podlahy? Jde to a na kolik přibližně vyjde odstranění poctivě přilepené podlahy, tak aby bylo možné položit novou? Nemám zkušenosti, zda se současné lepidla dají snadno odtrhnout a pak odbrousiti.

Vybírám novou podlahu. Podklad bude anhydrid s podlahovým topením. Váhám mezi plovoucí pokládkou (vinyl na SPC, rigidní) a lepením (Vinyl). Po zkušenostech s demontáží staré skladby a především z náročné separace asfaltu z betonu (jinak je to nebezpečný odpad) mám z lepené skladby strach a proto preferuji spíše plovoucí podlahu, abych takovým problémům předešel v budoucnu. Nicméně jsem si vědom, že lepená je asi v komfortu kročejového hluku a celkového pocitu lepší a možná vyjde i levněji, jak kvalitní plovoucí vinyl. Takže bych chtěl vědět, jak případně náročné bude odstranit lepený vinyl, který by mi položili nyní.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.