Výměna KK Chaffoteaux za jiný

Rubriky:

Reklama
RJ Radek Jaroš @radek.jaros před 3 roky11.04.2021 18:55:00
Výměna KK Chaffoteaux za jiný

Zdravím všechny co jsou ochotni poradit :-)
Čeká mě výměna kondenzačního kotle Chaffoteaux, je na konci životnosti...(10let)
Kotel Chaffoteaux už nechci a také bych rád změnil způsob ohřevu TUV. Stávající kotel má integrovaný zásobník 15l. Prozatím stačil, dům se využíval ponejvíce jako chalupa. V příštích letech předpokládám vyšší využití a s tím spojené i vyšší nároky na TUV. Dům byl rekonstruován a zateplen + nová okna cca před 10 lety, topná soustava je přizpůsobena kondenzačním kotlům. Aktuálně jsou všechny radiátory osazeny termostatickými hlavicemi na kterých je většinu roku nastavena teplota cca 12°C. V místnosti, která je nejčastěji používána je teplota nastavena na 22°C. Kotel je tedy nejvíce využívám k ohřevu TUV. Rád bych zachoval u budoucího kotle dobrou možnost modulace výkonu a nahradil integrovaný zásobník, externím cca 120l. Také možnost vzdálené správy bych ocenil.
Zjišťoval jsem si servisní techniky různých značek a ponejvíce je zde rozšíženo BAXI, Buderus, Immergas, Thermona, Protherm, Vailant...

Po pročtení mnoha témat na zdejším fóru nejsem o nic dál než na začátku hledání informací :-( Těch názorů a informací je opravdu hodně...

Nicméně mi vychází zatím nejlíp Buderus GB122i + regulace RC310 + S120 a dokoupit WI-FI modul..

Může mi někdo napsat, jaké jsou servisní náklady na provoz?
Povinná roční prohlídka
Vyčištění a proplach systému
případně jaké další náklady mě mohou čekat
Jaká je cena ND a lze měnit pouze rozbitý díl, nebo je zde vše řešeno výměnou celých modulů?

Díky za ochotu poradit ;-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.