zateplení půdy

Reklama
ES eda slaby @eda.slaby před 3 roky12.04.2021 18:52:00
zateplení půdy

dobrý den,
obracím se na vás s dotazem. Koupili jsme starý dům a zjistili min zateplení podlahy půdy, která je minimálně užívaná.
1. Výška podlahových trámů je 200mm a otázka zní, zda stačí pro zateplení vatou. Já osobně bych rád viděl min 300mm izolace, ale pokud řeknete, že 200 stačí, budu rád.
Současně doporučíte mi někdo vhodnou vatu? Třeba odolnou proti myším, než pořídíme kočku...
2. Další otázka ohledně parotěsu, pod půdou je velká ložnice a na trámech z ložnice je nabit soolit s tapetou, potom už je jen prostor mezi trámy podlahy půdy. Mám dát parotěs mezi trámy ze strany půdy? nebo mám dár parotěs z ložnice až pod soolit? budu tam přidávat rošt a obkládat asi palubkami. Je nutný vůbec parotěs, když se jedná o ložnici a ne třeba o kuchyň?
3.část podkroví v ložnici je třeba taky izolovat, výška trámů střechy je 150mm, zde bude nutné určitě výšku dorovnat na stejnou s podlahou půdy, že?
4. je potřeba mezi střešní prkna a izolaci v místě podkroví vložit nějakou lepenku, nebo něco jiného? Nebo může izolace být přímo na prknech? ze spodu parotěsná zábrana, ale co z vrchu?

děkuji všem za poznatky a případné dotazy zodpovím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.