YouTube - Spray foam insulation…
Originally broadcast October 25, 2013Canadians are installing spray foam insulation in their homes in ever-expanding numbers. It’s sold as energy-efficient, ...
Dobrý den, I po několika letech mám problémy. Cca 2 roky už nebydlím a marně hledám pomoc. V domě mě bolí hlava a pálí koutky oči. Původně jsem si myslel že to je v podlahách, ty jsem vykopal, dal 30cm štěrku, beton, ipa protiradonova, PE fólie, Styrodur, panely na podlahovku a cementové podlahy.... Bohužel problém přetrvává a nevím kde ho hledat.. Stěny.. Či strop? Stěny jsou smíšené.. Cihla 80procent, která je lepená hlínou a malou cca. A pak část domu itong a jedna síťová zeď veprak. Strop jsou dřevěné trámy, desky, na nich fólie, polystyren a zalití betonem. Bohužel nevím co mám rozbít a předělat... Za radu či pomoc budu rád. Budu rád i za odbornou pomoc... Kontakty.
Snad jsem pomohl s tim neodvetranym kanalem. Zkuste to, prosim. Jinak volal jsem kvuli vam jeste znamemu maliri…
Dobrý den, nevěděl co s tím... jdu do té rekuperace, na víkend si půjčuju ozonovy generator a uvidíme, prostupy mazu…
Tak teda podělím se o nové poznatky. Dělali jsme testy 4 mistností kde jsem to cítíl nejvíc, také měl jen maximalně 4…
To hnojivo já na nic nemám... A nikdy jsem neměl. Bylo tam po původním majiteli. Bohužel zjistil jsem to až po…
před více než rokem
Obavam se, ze toto pan vi. Otazka je, co s tim, aby se nemuselo bourat.
před více než rokem
dobrý den, takže vlastne někdo přimíchal hnojivo do vápna a to se tedka postupně uvolňuje. Zednící nebo kdokoliv kdo…
před více než rokem
315 odpovědí
Zobrazit všechny reakceTady je vzorek 1 vrtu zdiva a pak vzorek 2...zdivo a malta mezi cihle a. A měření amoniak ve vzduchu.
Všechno je v... Dnes jsem nameril v domě cpavek. A v boudě na dvoře hnojivo.. Dusicnan amonny. Tak když si to dávám do souvislosti, tak mě napadá... Nedal to někdo do vápna v domě i ze to vápno je? Bohužel... Jestli se to stalo, tak mám po celém domě. V dnešní době drahého materiálu je to na.... Ach jo. Řešení asi vybourat sekat a stavět znovu... Jiné řešení nevidím.
FH František Hubáček @frantisek.hubacekCo tam z toho delali? Jen omitky nebo i zdivo?
neni tam strikana izolace? - https://www.youtube.com/watch?v=0Hh5MYv7…
Můžete mi prosím poradit, co mám dělat s plísňovým zápachem? Plíseň ale nevidím, takže nevím.
MN Matouš Němec @matous.nemecnajít zdroj zápachu a odstranit ho
Tak teda podělím se o nové poznatky. Dělali jsme testy 4 mistností kde jsem to cítíl nejvíc, také měl jen maximalně 4 čerpadylka ktere nasavaji do sebe vzduch pres aktivni uhlí, které by měli imitovat lidský nádech. Test neukazal vubec nic ikdyž on sám to na chodbě cítíl. Test byl při vyplé rekuperaci a probíhal 2 hodiny, žádné těkavé látky nenašel. Ale říkal že trvá na tom ,že mi pošle ještě čerpadlo a mam to nechat zkusit 24 hodin v obyvaku při zaplé rekuperaci jestli neco namerime. Chtěl zkusit jestli neco nenaměří při proudění toho vzduchu. Takže bohužel musim ještě mesic počkat az bude mit volne cerpadlo. Jsem nesmirne stastny ze nic nenameril ale jsme na druhou stranu opet nervozni ze neco nameri priste :D Pokud tento posledni test dopadne dobře tak uzavíram tuto kapitolu už nadobro...
JŠ Jiří Štěpán @jiri.stepanja by som ten 24hod. test zahajil pri vypnutej rekuperacke a trebars po 4-6 hod ju zapol ci a ako sa budu nejake tie "vysledky" menit/odlisovat
PS. ale drzim palce nech to dobre dopadne
Tady něco málo... Toto mě dnes přišlo.
Poslední měřené hodnoty.
FH František Hubáček @frantisek.hubacekhodnoty ok, sem sám zvědav jak to dopadne u mě, rekuperace zatim funguje, ale taky na chodbe to celkem chvilkama dost zavani a v koupelne jeste vic, protoze vlivem odtahu z rekuperace vznika podtlak a ze zasuvky to zacina smrdet jako prase, jakmile je pretlak tim ze otevru okno, hned to prestane smrdet.. za par tydnu budu mit vysledky namerenych hodnot. My v tom domu bydlime i s malou, nemame jinou možnost.. samozřejmě všichni si myslí, že jsme blazni, ale jak to uvidí na papíře... no .. tajne doufam, že ty hodnoty nebudou tak vysoke... skoro kdekoliv kde vrtam do zdi, nebo jsou někde dvířka, nebo pres dilatacni pasy to vsude nacucham...zasrany penetrak...Jinak jeste jedna poznamka k rekuperaci, máme strasne suchy vzduch kolem 24 % takže jsme museli jeste poridit vykonny zvlhčovač..
Tak budu dům asi prodávat... Už to nedávám. Hledat něco, co najít nemůžu a rekuperace nepomohla. Po dvou letech hledání to vzdávám.
FH František Hubáček @frantisek.hubacekZkoušel jste provést měření venku, s vypnutou rekuperací a pak se zapnutou ? Samozřejmě s rekuperací musíte nějakou dobu počkat. V každém případě, hodnoty, co ukazuje Trocec jsou v normě. Pro kvalitní čistý vzduch se udává mezní hodnota TVCO 1 mg/m3. Vy máte 0,37. To je perfektní. Rekuperace zajistí intenzívní větrání klidně v intenzitě, kdy vymění obsah domu každé 1 až 3h. Nevěřím tomu, že tam máte tak intenzivní zdroj znečistění, který se navíc nedá změřit.
Tady pár obrázků.
FH František Hubáček @frantisek.hubacekPozor, rozvody musí být pod izolací. Podle fotek to vypadá, že rozvody máte nad izolací v nezateplené půdě. Funkce rekuperace bude téměř k ničemu a navíc je téměř jisté, že v trubkách bude docházet k brutální kondenzaci vlhkosti. Naopak trubky mezi exteriétem a rekuperací nemusíte izolovat. Pokud je to tedy tak jak to chápu, že rekuperace ja taky v půdním nezatepleném prostoru.
Dobrý den všem, tak jsem namontovat rekuperací a uvidím jak to budu zvládat v domě.
Dobrý den pane František....nemůžu uvěřit svým očím, že jsem našel poprvé někoho se stejným problémem. Citil jsem to už před dvěma lety na jednom místě, kde jsem kolem prostupu u rozvadeče zapatlal prostup Asfaltovou opravnou sterkou den braven, myslel jsem ze to vycichne. Nějak jsem to ignoroval a bydlel s roční dcerou cca rok.
Zateplil jsem... začalo to smrdět víc, přes některé zásuvky a u některých prostupu, kde jsem to napatlal taky. Dal jsem to pryč, rozbourané skoro vsechny prostupy, koupelka.. pri bouráni nesnesitelny smrad z te opravne sterky. Zjistil jsem, že mi i teče sprchový kout.
Přišlo nezpocet odborníku, Pár z nich rikalo ze jsem pouzil spatny penetrak pod ipu. Jedná se o asfaltovy penetrační lak den braven, nejspis jsem ho nenechal vyzrat a tusim ze jeste bylo celkem chladno..
Pod sprcháčem jsem měl trochu plisen na ipe, ale stridani teple vody co ohriva dlažbu si myslim, že je normalní, ale jde z tama smrad, ale ne ten klasicky chemicky co citim.
Po davani pryč toho hnusu opravne sterky to smrdí stále a jeste samozrejme vic, nebyla moc dobře ani zaschla uvnitr, takova trochu mazlava jeste po dvou letech..
Před 3 týdny jsme se vystěhovali...
A Ano chápu jak se cítíte, taky mi říkali někteří, že jsem blázen, ale neustala bolest hlavy a štípání oči asi neni moc zdravé pro miminko.
Jinak mám také občas místama kde jsem se to rozboural vlhkou ipu, asi kondenzace.
Skladba beton,penetrak, asfaltovy pas s AL, polystyren 5 a 5 cm na OBYČEJNOU pěnu(pěna byla použita i na ipu), zaklapovaci systemova deska, podlahove topeni, anhydrit,
Skladba v garáži,kotelna: beton,penetrak,asfalt pas s AL, 5cm polyš, parozabrana, beton 5cm s karisiti.
Můj telefon 704335909
Budu rád když si zavoláme pane Františku. Jsem taky beznadějný ... uvažuji o te rekuperaci, ale mam hotovy barak, takže asi lokalni ventilatory.
JŠ Jiří Štěpán @jiri.stepanUrčitě vám zavolám, je to strašná beznaděj.... Úplně vás chápu.
Ještě jsem něco zkusil a zaráží mě to... Vzal jsem tvrdý papír a u stěny jej vsunul mezi igelit a ipu. Byl suchý. Na tom samém místě mezi igelit a Styrodur... A byl mokrý. Tak problém bude vlhkost v podlaze.... To je můj názor.
Asi uz to tady bylo kdysi davno receno, ale kolik lidi v tom dome bylo a potvrdilo, ze maji stejne problemy jako vy? Resp. ze neco citi? A meli by byt schopni identifikovat, zda se jedna o zapach typu plisne nebo umelou latku typu asfalt, barva, peneteace, atd... Ja to po precteni tipuju na ty plisne...
JS Jiri Seda @jirisedaByla tam už spousta lidí i ti co dlouhá léta nevěřili a uznali že tam něco je. Plísně? Kde můžou být v tak velké míře že mě z nich bolí hlava a pálí oči? U rodičů je starý dům kde vidím černé skvrny v rozích místnosti a nikdy mě tam zle není... Jsem v pasti. Může to byz v podlaze která je druhá nová? Je rok stará?... Nevím.
Zkousel jste proste nosem ocuchavat ruzne casti domu? Nechce se mi verit, ze by neslo poznat dle intenzity zapachu, odkud tento pochazi.
FC Filip Cada @filip.cadaPrý je to všude... Já už nevím... Jsem docela na dně. Nejraději bych to dal do TV... Nějaké to stavení. Jestli na to mají... Pustit se do toho. Chce to nezávislého člověka ať soudí...
Dobry den, precetl jsem tu celou vasi anabazi a zkusim se zeptat - kdyz jste delal podlahy natiral jste pentraci jak pisete. Nemuzete zkusit najit jakou ? Pripadne pokud mate nekde schovane i kdyz myslim, ze uz ne stare piksly od ni tak zkuste cichnout k tomu, jestli to neni ten problem. My jsme to zmotali a vnitrni penetraci jsme udelali asfaltovou slozkou urcenou na venek kde se casem sama odvetra a uvnitr dva roky trvalo nez zmizel pach asfaltu. Ted uz je to v pohode a mozna zafungovalo i kouzlo nechteneho do naseho stareho baraku se mysim nechce, ten asfalt co asi oni jeste citi je proste odpuzuje :-D
Jeste moznost ze neco podobneho udelal majitel pred vami se stenami a ted je potreba zkusit kde to nejvice citite a zkusit lokalizovat misto. My meli v jedne kantce - odvetravaci predstene starou gumovou plachtu namlacenou na zed a prikrytou starou mineralni vatou a tahle kombinace pachla tak, ze se tu nedalo vydrzet.
PV Petr Vanek @petr.vanek866Dobrý den, podlahy jsem včetně betonu v mlátil z důvodu podezření použití špatně penetrace. A sám jsem na nové betony použil.... H2o.
Ach jo... Mě už to tak nebaví, tolik let a zazda příčina nenalezena. Nevím zda dům prodat nebo zkusit pronajímat.... Nechápu co tolik let může dráždit oči a bolest hlavy. Nikdo poradit za tolik let nedokázal... A myslím že nedokáže...
FH František Hubáček @frantisek.hubacekNeodvetranou kanalizaci jako duvod jste zavrhl?
Dobrý den, tak jsem dostal info, že prý jsem neměl dávat ipu na beton v podlaze.... Jaký je váš názor?
FH František Hubáček @frantisek.hubacekTo je blbost, nebo Vám nerozumím co tím myslíte. Pokud je to beton nad zeminou, tak na něm měla být penetrace, na tom navařená IPA, dále izolace, separační folie a vrstva anfydridu/betonu s trubkami PT.
Snad jsem pomohl s tim neodvetranym kanalem. Zkuste to, prosim. Jinak volal jsem kvuli vam jeste znamemu maliri pokuju. Rikal mi, ze ruzne fungicidni a dezinfekcni barvy mohou pekelne smrdet zvlaste pokud tam byly nejake plisne, ale rikal, ze toto prejde radove za nekolik dni pri poradnem vetrani prostoru. Rozhodne by to pry netrvalo roky nebo mesice.
Tuto penetrační a barvu tam mám.
Foto 3
Foto2
Foto
FH František Hubáček @frantisek.hubacekNevidim nic, co by zahadu vysvetlilo. :( Asi nezbyde nez nainstalovat ventilaci s rekuperaci. To problem snad vyresi.
Dobry den, tiez by som sa priklanal k nazoru, ze je to sposobene vlhkostou (nedostatocnym vykurovanim domu). Ked sa dom zacne vykurovat na obytnu teplotu a pravidelne vetrat, tak tie "puchy" by mali postupne zmiznut.
L5 Lubos 550 @lubos.550Těžko říct... Nějaké extra vlhko v domě není. Zdi jsou suché. Já už nevím.... Je to na hlavu.
Pane Hubáčku,
vaše problémy s bydlením bych tedy nikomu nepřál. Bohužel pro vás je detekce kontaminantů vnitřního prostředí v ČR celkem v plenkách. Doporučuju Vám se obrátit na státní zdravotní ústav(http://www.szu.cz/centra) kde by Vám snad měli poradit nebo vás lépe nasměrovat. Případně zkuste napsat některým z citovaných autorů metodiky detekce kontaminantů:
Metodika se zpracovávala na SZÚ viz:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=…
A také v rámci TAČRu na Masarykově Univerzitě:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=…
Nevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení
Přihlášení
nebo se přihlaste emailem
Nemáte účet?
Vypadá to, že nejste přihlášen
Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.
Technická podpora
Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.