ochrana zdi proti vodě

Rubriky:

Reklama
PN Petr Novotný @petr.novotny747 před 2 roky30.08.2021 23:37:25
ochrana zdi proti vodě

Dobrý den,
koupili jsme řadovou garáž. Rádi bychom ji ochránili proti vodě, dešťové a z tajícího sněhu. Uvnitř je při zemi u styku se sousední garáží na zadní stěně lehký náznak promáčení zdi, v současnosti je flek suchý. Za zadní stěnou všech garáží vede příkop, do nějž je soustředěna voda ze střešních svodů jednodlivých garáží. V minulých dnech jsme jej vyčistili. Každá garáž má torchu jinak obezděný sokl, lze-li tu spodní část zdi tak nazvat. Náš je z pálených cihel, obložených ještě dlažnou. Garáž nad námi proti svahu má obezdění z nasákavých desek zřejmě z calofrigu (směs křemeliny, dřevěných pilin, cementu a vápna). Odtud,řekl bych, k nám může nejsnáze pronikat vlhkost. Minimálně ta naše garáž je do výše obezdění cihlami ještě izolována nějakým typem asfaltového pásu. "Hradba" z cihel je od tohoto pásu ovšem odkloněna a v mezeře rostou traviny. V zimních měsících je možné, že se v příkopu hromadí nafoukaný sníh a ten pak při tání může působit zatéhání do zdi. Chtěl bych poprosit o radu, jak nejsnáze zeď opravit, abychom garáž ochránili před vodou. Předem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.