Izolace podkroví sedlové střechy, vybudování místnosti

Rubriky:

Reklama
Jan Švík @jan.svik před 2 roky04.10.2021 21:09:11
Izolace podkroví sedlové střechy, vybudování místnosti

Dobrý den,

vážení chtěl bych vás moc poprosit o radu - konzultaci.

Popis situace: dvougenerační rodinný dům se sedlovou střechou z roku 1978. Do současnosti byla nad patrem kde je druhý byt, půda, nezateplená. Nyní plánuji na půdě zřídit obyvatelné podkroví. Nakreslil jsem situační plánek a prosím o radu zda plán se zateplením mezi a na krokvích a umístění parobrzdy bude fungovat a nenadělá nepořádek.

Strop mezi patrem a podkrovím je tvořen na šíři kleštiny omítkou, rákosem, prkny, nad nimi je skelná vata, škvára a perlit. Na vrchní stranu kleštin je v plánu udělat podlaha z podlahových palubek. Střešní krytina je nová (Gerard plech) na kontralatích, pod nimi fólie, ta je na pobití z prken. Krokve jsou 140mm. Mým záměrem je mezi krokve a na krokve umístit izolaci isovert v celkové výšce 260mm. Na tuto izolaci plánuji umístit parobrzdu isovert vario km duplex. Finální vrstva je v plánu ze sádrokartonu.
První dotaz zní zda to takhle mohu udělat a bude to správně fungovat???
Dalším specifikem co tvořím je, že zateplení krokví a vlastně celé obyvatelné podkroví nebude po celé šíři budovy (celé délce krokve). Obyvatelné podkroví bude ukončeno svislou latí cca ve třetině krokve směrem od pozednice. Vznikne tak prostorový trojúhelník od pozednice ke svislé lati, shora nezateplené krokve, podbití, střecha a zespodu strop patra. Potřeboval bych vědět, zda mám parobrzdu isovert položit i v prostoru trojúhelníku na strop patra (shora na půdě) kde nebude obyvatelné podkroví? Pokud ano, zda na tuto brzdu následně můžu položit izolaci, která bude jen ležet (zateplí tak strop) NEBO zda na stopu nemá žádná parobrzda být. Nebo je má myšlenka zcela mimo? Moc se v této problematice nevyznám a proto se na vás uctivě obracím o pomoc a rady. Moc vám všem děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.