eCENTRE, a.s. - služba LICIT

Reklama
JH J. H. @j.h před 2 roky15.10.2021 22:53:57
eCENTRE, a.s. - služba LICIT

Jakou máte kdo aktuální zkušenost s organizátorem aukcí eCENTRE, a.s., který poskytuje službu LICIT? Jsem (resp. byl jsem) s elektřinou i plynem u Europe Easy Energy. Po tom jejich už všeobecně známém e-mailu ze 30. 9. 2021 jsem pár dnů zaváhal, ale pak jsem si přes kalkulátor na těchto stránkách hledal alternativy a poptal jsem právě eCENTRE, a.s., kteří si podle jejich odpovědi udělali aukci a vyjednali si kontrakty pro 1500 odběrných míst svých zákazníků u E.ON, dále Kolibříky, kteří ani neodpověděli (dnes už je jasné proč), Innogy a ohledně plynu ještě PRE. Z eCENTRE se mnou hned 4. 10. 2021 začali komunikovat, připravili vzory odstoupení od smluv na EE i ZP, které jsem poslal na EEE (11. 10. 2021 mi z EEE odeslali akceptace odstoupení, které došly až dnes - po středečních událostech už nadbytečně). Nabídli mi už na začátku října (natož pak optikou dneška) super ceny: zemní plyn za 555,- Kč/MWh se stálým poplatkem 54,- /74,- Kč/měsíc (spotřeba do / nad 1,89 MWh/rok) a elektřinu (D02d) za 1.364,- Kč/MWh s poplatkem 74,- Kč/měsíc; jde o ceny bez DPH, smlouvy na dobu určitou na 2 roky a ceny neměnné, což má být smluvně garantováno. Na to jsem samozřejmě kývnul. Pak se několik dní nic nedělo, volal jsem na eCENTRE, prý na mě nezapomněli, jen toho mají moc, ale už prý budou postupovat podklady na E.ON. Zkusil jsem totéž vyjednat i pro příbuzného, tomu 8. 10. 2021 nabídli už vyšší cenu elektřiny (D45d) VT 2.052,- Kč/MWh, NT 1.989,- Kč/MWh, poplatek 79,- Kč/měsíc, ve stejný den měl o trochu levnější nabídku od Innogy, tak nakonec uzavřel smlouvu s Innogy. Mně 13. 10. napsali z eCENTRE, že připravené smlouvy posílají na E.ON, který mi do 15 dnů pošle jimi podepsané smlouvy. Radši jsem před 2 dny volal na E.ON, na infolince potvrdili, že moje údaje tam mají postoupené, akorát teď bude trvat, než mi vypraví podepsané smlouvy, protože teď neví, kde jim hlava stojí..., že zatím budu mít odběr od dodavatelů poslední instance a nejsou schopní garantovat, že zahájení mého odběru od E.ON se stihne od 1. 11. 2021, jak bylo původně plánováno. Optal jsem se přímo toho operátora E.ON na infolince, jaké budu mít ve smlouvě ceny, začal mi předčítat ty, co jsem psal výše, pak se hned zarazil, že je to nějaká blbost, pak koukal dál a že prý je to nějaký neveřejný ceník a jak jsem se k těmhle cenám dokázal dostat. Tak jsem mu řekl, že je to rozjeté už od začátku října a jsou to už dříve vysoutěžené ceny pro eCENTRE; potvrdil mi, že fakt platí, stejně jako jejich neměnnost 2 roky. Potud super. Ale dokud nemám smlouvu v ruce, tak samozřejmě nemám žádnou jistotu. Je tu někdo, kdo postupoval obdobně, má nějaké zkušenosti s eCENTRE z poslední doby, patří mezi těch tvrzených 1500 už dříve vysoutěžených odběrných míst za uvedené ceny a už mu E.ON poslal smlouvy?

Upraveno autorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.