Výměna kotle a stávající otopná soustava

Reklama
TS Tomáš Straka @tomas.straka558 před 2 roky04.12.2021 18:54:22
Výměna kotle a stávající otopná soustava

Řeším otázku výměny kotle Destila 25 za kondenzační. Jedná se o přízemní byt ve starém nezatepleném domě. Otázka zní: napojit kotel na stávající systém (3x litinový radiátor 3 +1,5 + 4kw a tři plecháče) nebo vyměnit zbylé tři litinové radiátory za plecháče a dát vše do úzkých trubek a hřát tak menší množství vody. Mám obavu, aby plecháče byt vytopily, resp. to asi vytopí, ale jak to bude pro delší užívání a regulaci přes termostat? Litina má velkou akumulaci, na druhou stranu budu hřát více vody (i když kolik v těch 3 radiátorech může být vody?). Při napojení na stávající systém mám obavu z nečistot a případného poškození nového kotle. Sestavu bych samozřejmě nechal propláchnout a vyčistit, naistaloval filtr. Ale bude to stačit? Poradíte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.