Instalace TC, doporuceni firem?

Rubriky:

Reklama
VE Vaclav Emer @vaclav.emer před 2 roky11.12.2021 18:12:38
Instalace TC, doporuceni firem?

Dobry den,

zvazujeme instalaci TC - ani ne tak kvuli soucasnym cenam plynu, jako spise tomu, ze clovek tak nejak zjistil ze plyn je daleko riskanejsi nez el na tom, jak se nekdo na vychode vyspi..

Hledame nekoho, kdo by nam nejen spocital co se hodi a potom to nainstaloval, ale take to dokazal rozumne vysvetlit jake jsou moznosti a proc zrovna to co navrhuje, a nejednal s clovekem jako blbcem, co nedokaze pochopit zakladni fyziku.

Dum jen na Praze zapad, takze pokud mate s nekym dobrou zkusenost, tak bych byl rad za reference.

Jinak o baraku, pokud by nekdo mel zajem vyjadrit se k TC vs. soucasny stav.

Mame kondenzacni kotel s ekvitermou, ktery dava teplou vodu + topeni. Tepla voda je to zasobniku, ktery je v lete prihrivan take solarama.

Topeni podlahove ve dvou patrech, radiatory (nizkoteplotni) na patre kde se spi. Realne na topeni mi staci ~45. Stacilo mozna i mene, na >40 to sem tam potrebuji hlavne kvuli radiatorum, do podlahovky je to namichano na 35C. Tepla voda take nemusi byt o moc vice nez tech 45-50 (coz mi ted dava jeden ohrivaci cyklus rano, jeden vecer).

Plyn je take pouzivan pro vareni.

Pro NZU pred par lety nam spocitali spotrebu plynu 25MWh/rok, realne od nastehovani jsme ale meli 16MWh/rok, v zime odpozorovana spotreba je max kolem 10m3/den, v lete je to vetsinou trivialni (vareni) pokud neni vice nez par dnu zatazeno a destivo a kotel musi ohrivat take vodu.

Diky,
VE

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.