Hluk z dílny

Reklama
DN David Novotný @david.novotny571 před 2 roky11.02.2022 22:42:32
Hluk z dílny

Plánuji ve vedlejší hospodářské budově u RD si zřídit řemeslnou dílnu pro podnikání. Vše je na vesnici a dle územního plánu je možné zřídit provozovnu/výrobnu, pokud nebude v okolí docházet k nadměrnému rušení zejména hlukem. Limit je zde stanoven pro den na 50 dB(a) a v noci na 40 dB(a). Provoz dílny bude jen ve dne.

Dokázal by zde někdo orientačně spočítat. Jak se bude šířit hluk mimo dílnu a v jaké intenzitě? Budová má 15x9 m2 (čistá podlahová plocha 13x7 - 1 m jsou široké zdi). Ve dvou delších stranách jsou vždy 2 plastová okna 100x80 cm + na jedné straně sekční garážová vrata 350x300 cm (5 cm pur pěna).

Když do dílny umístím formátovací pilu, která má uvedenou max. hladinu hluku 105 dB(a), jaká bude hluková zátěž mimo tento objekt na venkovní zdi objektu a dále cca 5 m / 10 m od objektu? Bude to realizovatelné se vejít do limitu 50 dB(a), když bytová zástavba je vzdálena 15m?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.