Zdravím,
řeším dilema ohledně vytápění, rád bych uvítal druhý názor, případně radu jak z toho ven.
Porouchal se mi plynový kondenzační kotel, potřebuje nový výměník, naceněno cca na 15-20 tisíc nebo ho prostě jen nahradit novým, což je 30tisíc +.
Jenže nevím zda do toho jít za současné situace s plynem, nejraději bych přešel na TČ jenže dle NZU nemam narok na dotaci protože mám kondenzační kotel...A tepelko za plnou cenu 325 tisíc mi moc nedává smysl. Dle kalkulačky tady na TZB ušetřím ročně cca 20 tisic (19MWh).
Moc se mi nechce být odkázaný na Rusko, ale TČ mi nedává finanční smysl, nebo na něco zapomínám?
Díky
Zde jsou dle mého soudu nejhorší RD bez zateplení,bez výměny oken a otopnou vodou 50st. Ten druhý je od 10.12.
před 2 roky
Také na to koukám jako vejr. Mám objednány 9kw do bungalovů,ještě jsem je nemontoval.
před 2 roky
Dáváte všude stejné čerpadlo, ať je dům jakýkoliv? A všude vám to vychází tak hezky jak na těch přílohách?
před 2 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení