Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den, prosím o radu ohledně překladu nad oknem. Máme v plánu rozšiřovat předsíň a v rámci toho se bude měnit celá stříška. Nově přistavená stěna by měla obsahovat okno ve stejné výšce, jako je to stávající na již postavené části. Můj plán je vystavit stěnu z Ytongu a poslední vrstvu udělat z U profilu a do toho udělat ŽB věnec. Nahoru následně přijde pozednice a stříška. Nicméně porblém je v tom, že nad již stávajícím oknem je překlad o výšce cca 10cm, jenže kdybych já chtěl udělat z U profilu na novém okně, tak bych okno musel dát níže. Varianta co mě napadla je v místě okna vynechat U profily a udělat užší vrstvu ŽB věnce dle přechodného bednění. Překlad pokládat naležato se mi nechce, na to dělaný není a hlavně by to celé nebylo provázané. Překlad nad oknem žádnou větší váhu neponese, bude nahoře ležet pozednice.
Druhá varianta mě napadla udělat překlad z Íček a ty navařit na ŽB věnec a tím by došlo ke spojení.
V příloze je orientační nákres. Má někdo nějaký nápad, jak to udělat lépe? Děkuji
Nic se nemá přehánět a zvláště překlenutí otvoru 1000 mm. Na to by stačila Hurdiska 1200 mm a pokud by měl někdo…
před 2 roky
Ano, místnost bude vytápěná, , z vnější strany ve finále přijde 16cm zateplení. U žlab mám v plánu udělat z porobetonu…
před 2 roky
I stropní deska se vyrábějí o síle 8cm a zde překlad ponese pouze sám sebe. Zatížení střechou stejně ponese pozednice.…
před 2 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení