Vyhledávání
Naše další weby
Prosím o radu s prasklinami, které se nám objevily na příčce v domě. Jedná se o příčku z 11,5 cm tvárnic, která není svázána s obvodovým zdivem ani s jinou příčkou. Příčka tvoří částečný předěl většího prostoru a z jedné strany jsou na ní zavěšeny vrchní skříňky kuchyňské linky. Příčka byla zděna před 4 lety, kuchyň je na ní zavěšená rok. Abychom se pojistili proti "vyvalení" příčky v důsledku váhy skříněk kuchyňské linky, spojili jsme příčku se stropními panely velkými L-kovými úhelníky, schovanými v SDK podhledu kuchyně. Mám ale obavu, že příčka to beztak nezvládla - z druhé strany příčky se objevily tyto praskliny na omítce, které sahají téměř po celé délce příčky. Poradíte prosím, zda je moje domněnka správná a co v této chvíli můžeme dělat? Děkuji.
Jistou možnost nabízí armovací síťka (třeba 2x přes sebe) a rohové lišty kde je síťka na hliníkovém perforovaném…
před 2 roky
S těmi šrouby máte pravdu, fakt to vypadá, že chybí. To je divné. Nebyla jsem u montáže těchto úhelníků, ještě to…
před 2 roky
U nás se určitě provázání s obvodovým zdivem ani jiné způsoby zpevnění příčky, které jsou v nákresech popsány,…
před 2 roky
18 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení