Garaz na hranici pozemku

Rubriky:

Reklama
VJ V J @v.j před více než rokem14.11.2022 20:08:51
Garaz na hranici pozemku

Zdravim. Planujeme stavbu zdene garaze pro 2 auta (tedy cca 6x5 m). Garaz by mela stat na hranici pozemku,kterou tvori sousedova garaz-tedy bude z jedne strany na sousedovu garaz “nalepena”. Soused s tim souhlasi, nami navrzene reseni dokonce vita,protoze se nebude muset starat o svou omitku,ktera je ted u nas v zahrade.
Vim,ze podle stavebniho zakona musi stavba stat 2 m od hranice pozemku,ale precetla jsem si,ze pokud s tim dotceny soused souhlasi,lze udelit vyjimku a tedy nas zamer by melo byt mozno realizovat. Chapu to spravne? Melo by nam stacit uzemni rozhodnuti prislusneho stavebniho uradu nebo je nutne mit v tomto pripade stavebni povoleni? Planuji samozrejme navstivit stavebni urad,ale rada bych znala moznosti predem. Bohuzel uz se mi stalo,ze s ohledem na casovou vytizenost urednic mi bylo receno,ze si mam nejdrive nacist zakony a pak prijit s konkretnim navrhem reseni, ktery mi bud schvali nebo zamitnou. Ze bohuzel nemaji cas kazdemu prerikavat stavebni zakon.
Moje druha otazka: Je vhodnejsi nechat si postavit zdenou garaz na klic od firmy, ktera se na to primo specializuje nebo poptat obycejnou siroce zamerenou stavebni firmu? Jake mate zkusenosti? Pokud bych si nechala postavit garaz na klic, jaka mam ocekavat uskali tohoto reseni? Dekuji za rady a tipy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.