TZB-info - Inteligentní rodinný dům v…
V domě, který od Vánoc 2020 bydlí a užívá majitel a jeho partnerka, je jediným energonositelem elektrická energie. Vědci a dodavatelé technologií tady už více jak rok 24 hodin denně sledují kromě…
Asi nepřicházím s ničím novým, ale rád bych slyšel názor majitelů FVE, zda je toto možné. Nějak nechci uvěřit tomu, že by šlo pokrýt 76 % roční spotřeby elektřiny pomocí fotovoltaiky a tudíž docílit návratnosti již za 4 roky tak, jak je o tom naopak přesvědčen pán, jehož text zde s dovolením vložím: "Při roční spotřebě 7,5 MWh (zatím bez TČ) bych zaplatil s fixovanou cenou nějakých 67,5 tisíce. Díky FVE zaplatím 16 tisíc. To máte cca 51 tisíc ročně ušetřených. Za 4 roky to dělá 204 tisíc. Za rok současně prodám 2 MWh. Budu-li skromný, dostanu nějakých 8 tisíc, tedy za 4 roky 32 tisíc. Dohromady to dělá 236 tisíc. Za FVE jsem dal 240 tisíc. Jednoduché počty."
Děkuji za případné postřehy.
Od roku 2019 již smíme i v ČR používat elektroměry (mají GPS, tedy víme, ve kterém státě se nacházíme) a tak se hlavně…
Díky za vyčerpávající odpověď. Je to sice vzdálené od mých zájmů ale vrtalo mi to hlavou jak se to dnes dělá.
electro dad (viz kanál na youtube) se dostal teď s návratností na 7 let... Ale citelně mu do toho zapracovala…
Měl jsem na mysli jen domácnost,já potřebuju na bazén cca 180kwh denně.
před více než rokem
Pro dům s roční jen s roční spotřebou plynu 20MWh se to dá pochopit. U domu, který jede čistě na EE s celkovou roční…
před více než rokem
Přikládám graf spotřeby tč pro TUV 250l pro 6 lidí. Květen cca 3kwh/den srpen 2kwh. Nastaveno 50st. hystereze 5st.…
před více než rokem
41 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení