Kolik hodin by trvalo vykopat 225m³ (m3) zeminy 25 tun rypadlem...?

Reklama
PN Petr Novák @petr.novak547 před více než rokem22.11.2022 14:30:54
Kolik hodin by trvalo vykopat 225m³ (m3) zeminy 25 tun rypadlem...?

Dobrý den

Kolik hodin času by tak trvalo vykopat díru cca 225m³ normální zeminy (ornice + jílovitá země, ne moc kamenitá, žádná skála atd.), prostě "normální zemina" 25 tunovému (asi pásovému) rypadlu... Operovanému někým zkušeným? Díra cca 15m dlouhá, 5 m široká a 3m hluboká (defakto "sklep" (byť to není přímo na sklep, ale to je jedno))...V reálu by bylo nutno asi vykopat více m3 zeminy, protože 3m už je dost hluboko a muselo by se dělat svahování (asi pod uhlem 45°, i když zemina by dovolovala asi větší úhel (65°?))... Kolik hodin času by prostě trvalo vykopat cca 225+m³ normalni zeminy 25 tunovému rypadlu...?

Někde jsem četl (zahraniční weby) že rypadlo (nevím jestli teda 25 tun nebo větší), zvládne za normální pracovní den (cca 6 hodin čistého času) vykopat dokonce až (pokud si dobře vzpomínám) cca 500 kubíků (m3, m³) zeminy... To by potom znamenalo že "moji díru" o objemu 225m³ by takové rypadlo zvládlo udělat za cca 3 hodiny času... To mi přijde ale spíše jako nesmysl... Je to moc rychlé...?

Prostě prosím vás o nějaký váš časový (hodiny) odhad na základě (alespoň nějakých) zkušeností.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.