Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den.
Měla bych dotaz ohledně stavby souseda. Má penzion a před lety chtěl ode mě podepsat projekt k přístavbě k jeho penzionu. Projekt jsem podepsala s tím, že jsme se na něčem domluvili. Bohužel z jeho strany domluva částečně upadala a byl to spíše problém.
Před týdnem za mnou přišel, že potřebuje projekt opět podepsat kvůli tomu, že jeho přístavba by končila na hranici pozemku mezi jeho a mým. Přístavba měla být 4m vysoká a 5m dlouhá, přesně podél mého domu, kde mám k němu dvě okna. Na té jeho délce mělo být velké okno o výšce 3m a délce 3,5m. Jeho přístavba by představovala minibar s posezením tudíž by všichni koukali k nám do oken.
Můj dotaz zní, co mohu očekávat, jestliže jsem mu teď projekt nepodepsala?
Mýlíte se. K vydání stavebního povolení není třeba dokládat souhlasy vlastníků sousedních pozemků. Stavební povolení…
Nemýlí. Tady nejde o stavební povolení, ale o výjimku z obecné podmínky stavby minimálně 2m od hranice pozemku. Pokud…
Soused potřebuje výjimku, aby mohl stavět na hranici pozemku. Tu bez vašeho souhlasu nedostane. To je ten podpis,…
Je to trošku jinak. Stavební úřad si nemůže volit způsob, jak účastníky řízení seznámí s předmětem řízení. Na to má…
před více než rokem
Všichni sousedi (majitelé sousedních pozemků) jsou účastníky stavebního řízení. Takže by měli mít možnost se vyjádřit,…
před více než rokem
Náš soused vlastnící stavební firmu výjimku na něco podobného dostal, stačilo jedné úřednici na stavebním úřadě…
před více než rokem
30 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení