Výměna starého kotle Vaillant za ...?

Rubriky:

PK Petr Konečný @petr.konecny245 před více než rokem21.02.2023 17:49:39
Výměna starého kotle Vaillant za ...?

Zdravím,
mám starý atmo kotel Vaillant 240-5 (24kw)+ zásobník VIH 120 l a vzhledem k stáří bych ho rád vyměnil za nový kondenzační. Protože kotlík viceméně slouží bez problémů 20let (1x výměna trojcestného ventilu), tak bych asi šel zase do Vaillantu, ale jiné značce se nebráním. Otázka zní jestli vzít starší model VU 246/5-3 A eco TEC pro nebo zda se vyplatí vzít novější typ VU 25 CS/1-5 ecoTEC plus s funkcí ioniDetect. Má tato funkce nějaký zásadní vliv na spotřebu, obsluhu popř. servis nebo je to jen marketingový trik? Vrátí se cenový rozdíl cca 10000 Kč?
Pozn. vzhledem k instalaci FVE chci ke kotli pořídit kombinovaný bojler s el.spirálou a tady se chci zeptat, jestli by v tomto případě nestačil kotel s nižším výkonem.
Díky za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

37 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.