Vlhkost u paty komína

Reklama
RP Roman Petrášek @roman.petrasek před více než rokem21.02.2023 19:16:15
Vlhkost u paty komína

Zdravím Vás, před rokem jsem koupil starší dům, který od roku 1995 prošel postupně kompletní rekonstrukcí. Máme zde nepoužívaný vyvložkovaný a vyčištěný komín (byl zadehtovaný), který vede ze sklepa přes 3. patra na střechu. Je napojen na kotel na tuhá paliva, který nepoužíváme, protože máme plynový. Ve sklepě je u paty komína vlhko, vlhne jak podlaha kolem komína, tak přiléhající zeď, nejdřív tam bylo hodně mokrého popela, ten jsem vysál kompletně, to bylo v prosinci, kdy jsem si toho všiml. Nyní jsem už z nouze koupil adsorbční odvlhčovač, který jede nonstop už 5 dní, cca 8 litrů denně pribude v připojeném kanytsru. Zdi se vysušují, ale ne tak rychle jak bych čekal, stále je tam hladinka kolem komína na podlaze cca 0.4 cm a zeď je stále celkem vlhká, i když ne jako předtím. Jak jsem asi vybral ten popel kolem dokola, tak voda proniká rovnou do zdi. Uvnitř komína (za dvířky) mi nepřijde nijak zvlášt vlhko, ale když pršelo, rozhodně na dně bylo vlhčeji, ale žádná katastrofa. Komín stříšku nemá. Má zavřená dvířka. Sklep je větrany nonstop - nemá okno, ale pouze otvor. Také má jímku na opačném konci místnosti, a ta se zdá celkem suchá. Odvod kondenzátu jsem nikde nenašel. Za týden přijde střechař osadit komín stříškou. Dám vědět určitě průběžně, jak to pokračuje, ale už jsem z toho trošku zoufalej :), napadá vás něco? Bohužel nemám žádné zkušenosti (bydlel jsem celý život v bytě) tak se teprve učím.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.