Podkladni vrstvy pod dlažbu

Reklama

Rubriky:

Reklama
MF Mirek Farkac @mirek.farkac před více než rokem16.04.2023 21:04:45
Podkladni vrstvy pod dlažbu

Dobrý den, rozhodl jsem se změnit původní záměr předchozího majitele domu.
Hodlám položit dlažbu pro parkovací stání osobních vozidel (max 2). Původní záměr byly zatravnovaci tvárnice. Nicméně jsem horní vrstvu štěrku (32/64) odtezil az po podkladni vrstvu (na výšku obrubníku 25 cm) a pod tím se nachází miniaturní vrstva velmi malé frakce pod kterou je dalších 20 cm frakce 63/125.

Ve výsledku tedy podkladni vrstva 20 cm 63/125 a pak začíná na okrajích betonové lože s 25 cm vysokými obrubníky. S tím, že plánuji 8 cm vysokou dlažbu, mi zbývá pro další podkladni vrstvy 17 cm. Pokud počítám 4 až 5 cm pro kladeci vrstvu, tak mi zbývá 12 až 13 cm pro další vrstvu. Můj zamysl je použít pod dlažbu vrstvu 4/8 ve výšce 4 cm a pod to vrstvu 8/16 ve výšce 5 cm a pod to 8 cm 16/32 cm. Je to správná varianta ja se vyhnout odstranění te spodní vrstvy 63/125 nebo mám postupovat jinak? Případně vše odtezit a začít znovu?
Díky za případné rady a komentáře.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.