Samonosná posuvná brána pro bytový dům

Reklama
LK Luboš Kramár @lubos.kramar před více než rokem18.04.2023 19:22:31
Samonosná posuvná brána pro bytový dům

Zdravím všechny, asi netradiční dotaz...
Jsme bytový dům (10 jednotek) a ve vnitrobloku máme parkovací stání. Každé stání je značeno a náleží jedné jednotce. Pozemek máme nyní částečně oplocený zdí a zbývá osadit vrata na průjezd.
Chceme pořídit posuvnou bránu, ale narážíme na dva problémy:

1. Motor brány prý vychází na 50cm uskočení od plotu. Jenže hned za tím plotem už je jedno z parkovacích míst, které nelze posunout (prostor je velmi omezený). Marně pátrám, zda lze nějak toto vyřešit "šalamounsky". Motor "vkopat" do niky zděného plotu prý nejde, protože by nebyl dostupný pro servisování. Zvenky plotu brána dát nelze, pozemek patří člověku, který s ním má plány.

2. Průchod se používá i pro pěší chůzi, tahají se tudy kontejnery pro popeláře, chodí tudy kočárky, kolaři... Zamýšleli jsme tedy pořídit bránu s integrovanou brankou. Prý však toto nedoporučují, jedni tvrdí, že kvůli poruchovosti, druzí kvůli bezpečnosti. Že kdyby někdo bránu odpípnul, když ji zrovna otevře maminka s dítětem, je to nebezpečné. A odpípávat si na průchod celou bránu prý rychle zničí motor.

Pozvali jsme na konzultaci několik firem a každý tvrdí něco úplně jiného. Má někdo zkušenost, třeba i reálnou? Ještě zmíním, že branka v jiné části udělat nejde, protože u plotu už stojí auta a zúžit průchod pro vjezd také už nelze.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.