Založení stěny ze ZB

Reklama

Rubriky:

Reklama
JC Jiří Chládek @jirka_chladek před více než rokem24.04.2023 11:14:09
Založení stěny ze ZB

Zdravím,
máme vyprojektovanou přístavbu, která je z části zakousnutá do svahu. Stavba jako taková je Ytong, jen nám bylo řečeno, že může být problémový v případě narušení hydroizolací atd a že máme dát do úrovně terénu ztracené bednění a na to znovu založit Ytong. Že to nebylo úplně nejmoudřejší řešení je mi s odstupem času jasný, ale materiál už je doma, tak se mi to už moc nechce měnit, když se reálně jedná o dvě řady.
Jen se nyní drbu za uchem, jak to vlastně provést, abych se reálně co nejméně nadřel.

Předpokládaný postup je ten, že si vypůjčím zakládací sadu pro osazení první řady a druhou řadu bednění už jen vyklínkuju malými klínky dle jeho přesnosti. Mezi první a druhou řadu dám 2xr8 vodorovně, vyleju to C20/25 XC2 a nechám ztvrdnout. Následně udělám z prken přesné šalování o minimální doporučené výšce zakládací malty a na to už jen nahážu Ytong.

Na co založit ZB? Jako ideální se mi jeví použití pytlovaný zakládací malty, jen tam třeba přihodím lopatu cementu. Můžu vlastně použít třeba zakládací maltu na Ytong? Logika věci mi říká, že ano, ale není v tom chyták?

Nebo zvolit jiný postup a tím si ušetřit práci? Projektanta se už bohužel nezeptám.

Děkuji za odpovědi,
Jirka.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.