Dobrý den
Řeším připojení radiátorů ve starším domě. Mám klasické radiátory Korado se spodním pravým připojením. Jak nejlépe připojit?
Je nutné dávat uzavírací H ventil (na obrázku chromový), ke kterému budu potřebovat co jsem pochopil svěrnou matici na 15 mm trubku, nebo můžu dát regulační šroubení (na obrázku mosazné) na trubku 15 mm pájené? Jaký je mezi nimi rozdíl, případně je to jedno? To „regulační šroubení“ ve mě vzbuzuje dojem, že to bude nějak škrtit, lze ho plně otevřít? A naopak případně zavřít v případě demontáže radiátoru?
Děkuji za informace
Ano, obojí , tedy to jednoduché i dvojité, jde uzavřít. I ta dvojitá se vyrábějí s kuželkou místo kohoutů.
před více než rokem
Jednu větev určitě a tu druhou podle toho jak je osazen termostatický ventil. Pokud je vsazen do radiátoru, tak se to…
před více než rokem
Oběh je nucený ano. A lze to tím mosazným také zcela zavřít? Asi by mi nevadilo to mít bez těch „zbytečností“, ale…
před více než rokem
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení