Plynovy kotel Baxi

Rubriky:

MG Michal Galgocy @michal.galgocy650 před více než rokem17.05.2023 08:37:57
Plynovy kotel Baxi

Zdravím, měl bych otázku na provoz plynového kotle. Aktuálně kotel Baxi nuvola 3 comfort 140fi s bojlerem, využíván na ohřev vody a vytápění. Máme dvoupatrový domek a v dolním patře nám skvěle fungujou krbové kamna, jenže nahoru se teplo nedostane. Kamna jsou v místnosti kde je poschodí ale ani přes schodiště se teplo nahoru nedostane, srazí se tam teplý vzduch se studeným a vznikne taková stěna.

Napadlo mě přesunout termostat do nejstudenější místnosti a vytápět tyto místnosti přes kotel ale nevím, jestli to nepoškodí kotel když bude fungovat pouze na 2-3 radiátory a jaká by byla spotřeba, jestli stejná/vyšší/nižší. Jsou to ložnice a minulou zimu se tam teplota pohybovala mezi 16°-20° chtěli bychom tam teplotu okolo 20°, a zda nevadí když by se tam topilo dejme tomu od 18h do rána, když tam bude přes den méně tak nám to nevadí
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.