Zdravím vás všechny, doma máme elektrokotel Protherm, který moc nepoužíváme, protože máme jiný zdroj tepla. Kotel ale není zcela vypnutý, jen čeká na pokyn z pokojového termostatu. Když jsem náhodou jedné noci spal v pokoji, který sousedí s technickou místností, ve které je kotel pověšen, slyšel jsem neustále hučení. Ráno jsem identifikoval, že vychází z elektrokotle, jako když tam neustále běží čerpadlo. Ublíží to nějak kotli, pokud bych ho vypnul na delší dobu jističem? Nebudou se tam dělat nějaké usazeniny, nánosy atd.?
Příčinou stáleho běhu cirkulačního čerpadla, i když kotel netopí, může být i nevhodné nastavení doběhu čerpadla, po…
před 3 měsíci
Elektrokotle mají hodně výkonné čerpadlo jak už bylo vzpomenuto. Pár radiátory s TRV se nedá protlačit nějaké…
před 4 měsíci
Jj proste teplotu snizit na dve carky a potvrdit na kotli Jde oto ze mate nejak výkony cerpaldo a jestli mate…
před 4 měsíci
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení