TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu. Máme téměř 100 let starý dům a řešíme změnu způsobu vytápění. Momentálně topíme plynem, máme cca 7 let starý (nekondenzační) kotel, spotřeba plynu je pro tuto topnou sezónu 33000 kWh což je při dnešních cenách 100000 Kč, proto hledáme jiné možnosti. Dům má 60 cm cihlové nezateplené zdi, okna jsou nová plastová, stropy jsou v některých místnostech zateplené polystyrenem, v ostatních se budou zateplovat v nejbližší době. Jaké vytápění byste doporučili? Děkuji
Tak minimálně tento bod svědčí o neprofesionálním přístupu firem. Silná zeď 50cm plná cihla = nízká TZ. Samozřejmě…
No já bych byl v pozoru. P Schwarz vám nabízí COP 5 v topném období!!! Neví jakou máte otopnou soustavu, ani netuší v…
Výměnou oken jsme snížili spotřebu zhruba o 10 mwh. Už tady bylo pár řemeslníků a většina řekla, že zateplovat nemá…
Tak já jsem tady ani nechtěl diskutovat o nějakém kšeftování, to bych si také dokázal zajistit výrazně lepší ceny, a…
před 10 měsíci
No, zajímalo by mě, jak by tady vyšla ekonomika s TČ systém vzduch - voda. Myslím, že ten barák je pro tento druh…
před 10 měsíci
Tak kdybych vzal 10 kamionů třeba z Waldery, tak dostanu taky lepší cenu jak 9,29 za Kg. Ale ok, je to u nás o něco…
před 10 měsíci
53 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení