Odtah vzduchu z obytných místností přes půdu

Reklama
Michal Řehořka @michal.rehorka před 11 měsíci22.06.2023 21:27:30
Odtah vzduchu z obytných místností přes půdu

Dobrý den,
poprosím Vás, místní znalce o radu. Jedná se o snad docela jednoduchou věc, ale už jsem toho okolo domu a jiných řemesel nastudoval tolik, že zde se pokusím si to ulehčit dotazem :)
Máme podkrovní byt, nad kterým je nezateplená půda. Pokoje na spaní jsou na jižní stranu, přes léto extra vyhřáté, bez možnosti v noci větrat - střešní okna jsou do rušné ulice.
Napadlo mě následující - do každého z obou pokojů dát do SDK stropu anemostat (složení stropu je SDK, folie, vata), z nich hadice (zateplená ?), které se někde na půdě nějak spojí a bude pokračovat jedna hadice td potrubního ventilátoru a z něj přes křídlicovou střechu ven.
V obývacím pokoji bytu je klima, která může běžet klidně celou noc, pod dveřmi by byl ochlazený vzduch nasáván do obou místností (dveře musí být přes noc zavřené).
Je to už z principu špatně ? Budu řešit problém s kondenzací ? Pokud je to realizovatelné, na co si dát pozor ? Zateplené hadice, zpětná klapka za ventilátor, vyústění ze střechy, izolace okolo anemostatů atd ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.