Trapézový plech na střechu zahradního domku

Reklama

Rubriky:

Reklama
MG Michal Grom @michal.grom před 11 měsíci23.06.2023 15:02:35
Trapézový plech na střechu zahradního domku

Dobrý den, mám pár dotazů k nové střeše pro zahradní domek. Tento domek vyrobený v Polsku se prodává s nekvalitní asfaltovou střechou, která vydrží rok a popraská + s mým štěstím ulítne. Koupil jsem trapézové plechy a chystám se udělat střechu pořádně, základ střechy jsou prkna kolem 1.5cm tloušťky, koupil jsem tedy na doporučení paropropustnou fólii, laťky na střechy 40x60x4000, plechy, hřebenáč, lemování okapové a závětrné lišty + FRS šrouby.
Mám několik dotazů:
1) je tento postup správný? Strhnu ten zbytečný křivý asfalt, přidělám paropropustnou folii zespoda směrem nahoru, navrtám laťky vruty do střechy (do těch desek) vruty cca o rozměru 5 cm (4 cm laťka a centimetr do desky na střeše) asi tak 8x na těch 4 metrech, bude to stačit? Sundám okapy, udělám oplechování, navrtám do laťek plechy, dokončím hřebenáčem.
2) desky ve kterých jsou navrtané úchyty na okap chci zpevnit dlouhou deskou a až na tu dát úchyty, nebude to vadit oplechování?
3) okapy kupované v Hornbachu před 2 roky už mají tendenci reznout, jsou to nějaké pozinkované. Kdybych je teď sundal, odmastil a natřel šedou barvou na železo - pomůžu tomu? Další vrstva která bude krytá a nebude to tolik reznout, nebo tomu uškodím a třeba na slunku se to začne loupat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.