Vyklízení sklepa - "jak na to" a nutnost separace/třídění do více různých kontejnerů?

Reklama
PN Petr Novák @petr.novak547 před 10 měsíci07.07.2023 17:06:13
Vyklízení sklepa - "jak na to" a nutnost separace/třídění do více různých kontejnerů?

Dobrý den

Hodlám vyklízet sklep a půdu (celopodsklepený rodinný dům+možná i dílnu atd.) který je zaházen různým "harampádím" nashromážděným za posledních pár dekád asi... Jsme (rodina) si to schopni sami vyklidit/vynést ven (do přistavených kontejnerů) - nepotřebujeme tedy žádnou dodatečnou lidskou sílu/pracovníky. JEN - dovezení/přistavení kontejneru, jeho ponechání na místě cca 1-3 dny a následný odvoz kontejneru pryč ("do třídíren", na skládku atd.) a jeho ("harampádí") uložení... Kontejner tak 8 m³. Co jsem se díval tak cena (Olomoucký kraj konkrétně) by byla asi tak komplet se vším (včetně uložení na skládce a DPH atd.) 7500 kč za jeden kontejner.

Zatím hodlám objednat jen tak asi 1, maximálně 2 kontejnery (jeden a jak se odveze, pak druhý), abych viděl kolik jich bude potřeba celkem atd. Problém docela je že "harampádí" v domě je vícero "typů" (viz dole) (elektrospotřebiče - velké(lednice stará), malé (vysavač), dřevo (+nábytek atd.), staré peřiny/matrace), Kov (stará kola) atd. atd... Prostě vícero různých druhů a co jsem se díval předběžně tak firmy (např:)

https://www.metrak.cz/objednat-kontejner…

Mají jednotlivé "kategorie" - "vyseparovné" - např. "Objemný odpad, Směsný odpad a Dřevo" ... Znamená to snad ,že pokud mám odpad (třeba i jen "trochu") který spadá do všech 3 kategorií, tak musím namísto jen jednoho kontejneru objednávat rovnou 3 (!?) ( i když by se to vlezlo v pohodě všechno do jednoho třeba)... Ale protože je "harampádí" různého typu, tak to MUSIM roztřídit (a objednat a zaplatit(!)) 3 různé kontejnery (namísto jen jednoho)...? Takže namísto jen 7500 kč (např.) budu muset platit (jen díky tomu že "harampádí" je různého typu) 22 500 kč :-/ (!?)

To snad ne ne...? Já myslel že prostě jen objednám JEDEN kontejner a zaplatím 7500 kč a tam naházím "VŠE" a oni si to už odvezou a nějak se s tím sami popasují... ("VŠE" samozřejmě myslím BEZ "extrémů" jako chemikálie, baterie atd. a jinak "nebezpečné" věci ) ale mimo tohoto, jsem jinak myslel že to vše můžu naházet do jednoho kontejneru (dřevo, matrace, stary kov (kolo, sekacka na travu), i elektrospotřebiče)...? To tak není?


"Harampádí" je jinak "typu":

- Staré velké "těžké" elektrospotřebiče - Dvě pračky, jedna stará lednice (snad 1950 i před vyrobená), další nějaká stará pračka/susička/ždímačka nebo co to je, starý těžký vyboulený (snad i černobílý?) televizor, stará elektrická (nebo na benzin?) sekačka na trávu)... Snad 6 (i plus) kousků celkem
- Staré menší/malé elektro spotřebiče - vysavače, kuchynské spotřebiče nějaké (mixér)... atd.
- Dřevo - různé desky, dřevotříska, překližky (děda dělal se dřevem - nábytek atd. takže máme spoustu dřeva doma) - možná i přímo nějaký starý nábytek
- "Kov" - Stará kola, staré vozíky (tam je použito ale i dřevo), staré nějaké "manuální" pojízdné sekačky na trávu, starý kočárek atd...
- "Textilie" různé - Matrace (+možná i peřiny atd.?), stará obuv/boty, "matrace na gauč" atd. staré oblečení nějaké taky asi
- Papír - Různé staré časopisy, noviny asi i , učebnice... (možná i knihy nějaké)

Můžu toto vše hodit dohromady jen do JEDNOHO (objednaného) kontejneru...? Nebo to MUSÍM předem roztřídit a hodit hned do NĚKOLIKA (kolika?) samostatných kontejnerů (i když by se to vlezlo do jednoho)... a namísto jednoho kontejneru jich bude muset platit třeba 3-4 :-(...?

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.