Jak řešit uvedené detaily zateplení podlahy půdy střechy?

Reklama

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kratochvíla @jiri.kratochvila před 10 měsíci02.08.2023 10:01:25
Jak řešit uvedené detaily zateplení podlahy půdy střechy?

Zatepluje se podlaha půdy (20 cm betonové překlady, 4 cm škváry a 3 cm betonový potěr). Použita parotěsná folie na straně půdy a 32 cm vaty (16 a 16 cm křižmo). Poměr 1/4 je splěn a rosný bod bude všuse nad parotěskou ve vatě, kde ale díky parotěsce kondenzaovast nic nebude. Obvod půdy je ohraničen vyvýšenou zídkou (její zadní hrana tvoří konec obvodové zdi). V zadní části této vyvýšené zídky leží pozednice. Parotěsku, abych vytvořil "vanu" pro uložení vaty, přilepuji na tuto zídku. Potud vše jasné. Fotografie ukazuje detail místa, kde je zídka narušena pozůstatky stavebního výtahu (pravděpodobně) a ze zídky trčí trámy. Nyní k dotazům jak řešit tyto detaily:

1) Mám parotěsku dát ze strany zídky i na pozednici z jedné strany? Vata půjde až k pozednici.
2) Co s místem, kde je ten trám? Tam jednoduše parotěsku nenalepím - mám tedy parotěsku nějak přes to místo přetáhnout, abych vytvořil vanu pro uložení vaty, nebo mám parotěsku nechat jen na podlaze a trámek ve zdi nechat bez ní?
3) Dům má z vnější strany po celém obvodu jakýsi zděný sokl (cca 40cm přesahuje obvodovou zeď a je 15 cm vysoký) těsně pod střechou. Je to milé, že střecha více přesahuje přes obdovodovou zeď a neprší až k domu, ale přivádí to komplikace se zateplením. Mezi okapem a tímto zděným soklem se vešel jen 4 cm polystyren zateplene vnejší fasády (dům je jinak zateplen 18 cm polystyren). Vzniká ale slepý prostorbez dostatečného zateplení tvořený trojúhelníkovým profilem na půdě. Tedy od pozednice dál směrem ven je slepý prostor přikrytý střechou - právě tento výčnělek. Na fotografiích je vidět, že za zídkou s pozednicí střecha i "podlaha" výčnělku dále pokračuje. Zde bude určite unikat teplo skrze spojnici stropu a obvodové zdi z interiéru. Rozhodně se tam s parotěskou nedostanu a rozhodně tam nesplním vatou poměr 1/4, protože tam místo na tolik vaty není. Navíc by se vata dotýkala už střechy a dřevených prvků a smáčela ji. Co navrhujete?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.