Vymena atmosferickeho pl kotle za kondenzacni

Rubriky:

MS Michael Swierczek @michael.swierczek před 10 měsíci04.08.2023 08:40:34
Vymena atmosferickeho pl kotle za kondenzacni

Dobrý den, rad bych oslovil zdejší odborníky a poprosil o radu. Mam starsi rd o vytapene ploše cca 200m2. Na vytapeni používám 25 let stary kotel protherm s výkonem 26kw. Zatím je funkční, ale vzhledem k cenám a úsporám bych ho rád vymenil za kondenzační kotel s moznosti pripojeni externiho zasobniku na pripojeni TUV. Jenže co firma to jiný názor a každý doporučuje to co sám instaluje, nebo co má naskladněno. Rád bych pořídil kotel s dobrým poměrem cena /výkon a s dobrou účinností, dostupnosti nahradnich dilu a servisni site. V současné době jsem za sezonu protopil ( včetně vaření) cca 30Mwh. Tepelné ztráty domu netuším, ale základní údaje :
Vytapena plocha 200m2 ( 2 patra s plochou strechou), obvodove zdivo skvarobetonova tvarnice 45cm + zrovna ted zatepluji cely obvod 16cm polystyrenem ), strecha zateplena z poloviny ( 20cm vata pod stropem)...nad tim vylito betonem . Vytapeno radiatory v obou patrech korado k22 14ks o delce cca 180cm kus. Diky moc za Vaše doporučení a pokud by se v Okolí Karvinska vyskytl nekdo i na realizaci, tím líp. DÍKY

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.