SolidSun - jedná se opravdu o fix (produkt Fix1)?

Rubriky:

Reklama
JZ Jan Zavřel @jan.zavrel před 9 měsíci31.08.2023 11:25:41
SolidSun - jedná se opravdu o fix (produkt Fix1)?

V aktuálním ceníku se uvádí: "Produkt Fix1 se vztahuje ke smlouvě na dobu určitou v délce 12 měsíců a garantuje pevnou a neměnnou cenu za odebraný plyn (neregulované/obchodní části) po celou dobu trvání platnosti smlouvy."
To mi ale příliš neladí s čl. VII., odst. 1) OP, kde se uvádí: "Obchodník je oprávněn v přiměřeném rozsahu jednostranně měnit PSDP a/nebo Ceník a změnit cenu za dodávku Plynu při technických, provozních, obchodních (především při zvýšení velkoobchodních cen, při změně spotových cen, nebo při změně devizového kurzu) nebo organizačních změnách na straně Obchodníka nebo na straně trhu s plynem a dále z důvodu legislativních změn."
Působí to na mě, že garance pevné a neměnné ceny sice platí právě na dobu určitou v délce 12 měsíců, ale že samotný ceník může být kdykoliv jednostranně změněn (samozřejmě s tím, že klient má v takovém případě právo odstoupit od smlouvy). A to především při zvýšení velkoobchodních cen, při změně spotových cen, nebo při změně devizového kurzu.
Jaký je váš názor?
Aktuální ceník: https://www.solidsun.cz/templates/defaul…
Aktuální OP: https://www.mediafire.com/file/jqhy1ymk0…

Upraveno autorem před 9 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.