Výběr TČ pro topení a ohřev vody

Rubriky:

Reklama
SP Stanislav Palčovič @stanislav.palcovic před 8 měsíci03.09.2023 17:04:48
Výběr TČ pro topení a ohřev vody

Jdu pro radu. Hledám již dlouho informace o TČ, ale i tak si nejsem jistý, které TČ bych měl koupit. A to ani značku ani typ. Už jsem byl rozhodnutý pro monoblok, ale opět mě přesvědčují, že je lepší split, že nemusím řešit tu nemrznoucí kapalinu, kdyby vypadlo na delší dobu proud. Na druhou stranu monobloky jsou plněné chladivem v továrně, což je prý lepší, spolehlivější. Tak nevím.

Jinak mám zrovna na výběr z těchto čerpadel. Ceny se pohybují kolem 260-280tis.
Nibe F2040-6 + VVM 320
Hitachi Yutaki S Combi 8kw
Panasonic Aquarea 7kW, R32, K gen, nový model s vnitřní jednotkou All in One.
Ještě čekám na cenovou nabídku Vaillantu.

Z těchto čerpadel je asi jen Nibe monoblok. Všechny mají chladivo R32. Chtěl jsem chladivo R290, ale prý pro naší 3 roky a starou novou stavbu s TZ 4,98kw a vodním podlahovým topením je to zbytečné. Nepotřebujeme ohřívat vodu na 70 stupňů. Což je pravda, ale pořád je to nejnovější a nejšetrnější chladivo. Tak nevím.

Děkuji všem za reakce, ale spíš bych chtěl vědět nějaké info k těm čerpadlům než k těm chladivům. Asi jsem to tam vůbec neměl zmiňovat.

Upraveno autorem před 8 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.