využití starých průduchu ze sklepa až na půdu

Reklama
JH jiří haberle @jiri.haberle před 8 měsíci07.09.2023 14:25:12
využití starých průduchu ze sklepa až na půdu

dobrý den, mám ze sklepa dva staré průduchy až na půdu. Komin jsem rozebral saze vybrousil, akturálně bych mohl ten komín zazdít a hotovo. ale Zase si říkám že je to škoa jsou tam dvě pěkné drážky ze sklepa až na půdu a tak si řikám ze bych je třeba mohl využít:

1) Šedou odpadní trubku 75mm natáhnu ze sklepa až na půdu a využiju to jako odvětrávání. Do sklepa je okýnko a aspon to bude mít tah. (přívod/odvod) mohl bych tam dát dvě tyhle trubky ale nevím jestli by to k něčemu bylo. Komín měl tah nahoru, to jestli to touto 75mm trubkou bude taky tak sát nevím, případně bych tam dal větrák. Tuhle trubku bych měl asi obalit nějakým filcem že ano? Přecejen ve sklepě bývá hladně tak aby se mi čase nepotila srtěna. Ale stejne by se ta trubka mělo potit případně uvnitř a kondenzát by vytekl ve sklepě.

2) dám tam také červenou pruchodku kopoflex aspoň 3x a případně tam budu moct kdyžtak natáhnout nějaký kabely atd.

Napadá vás ještě nějaké využití? Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.