Ukončení smlouvy na dobu určitou na dodávku plynu

Rubriky:

Reklama
PF Pavel Filip @pavel.filip289 před 7 měsíci27.09.2023 09:47:54
Ukončení smlouvy na dobu určitou na dodávku plynu

Prostřednictvím zprostředkovatele eCentre jsme uzavřeli smlouvu na dva roky s Pražskou plynárenskou. Ve smlouvě se uvádí:
Smlouva je uzavřena na dobu určitou ode dne zahájení dodávek na dobu
dvou let bez možnosti automatické prolongace.
Dodávka byla zahájena 23.9.2021. Podle faktury smlouva platí do 7.10.2023.
V obchodních podmínkách dodávky zemního plynu se uvádí:
Pokud Zákazník nejméně třicet dnů před uplynutím doby, na kterou byla Smlouva (Závazek) uzavřena, Obchodníkovi písemně neoznámí, že trvá na jejím ukončení nebo Obchodníka písemně nepožádá o pokračování platnosti Smlouvy (Závazku) na dobu neurčitou, Smlouva (Závazek) se automaticky prodlužuje o dobu jednoho roku, a to i opakovaně.
Mám za to, že smlouva je nadřazena obchodním podmínkám a uvedený článek OP pro nás neplatí. Přesto jsem dodavateli poslal 9.8.2023 mail s vyjádřením, že aktuální smlouvu prodlužovat nechceme. Dodavatel na to nijak nereagoval.
Při jednání o nové nabídce se zprostředkovatelem encall s.r.o. tento požaduje akceptaci ukončení stávající smlouvy a mému mailu s vyjádřením neprodlužovat smlouvu říká výpověď smlouvy.
Já mám za to, že dosavadní smlouva 7.10.2023 skončí a žádnou akceptaci nepotřebuji. Nicméně požádal jsem o ni 21.9.2023, zatím bez reakce.
Jak to tedy je s platností smlouvy a co bude po jejím skončení 8.10.2023. Budu bez dodavatele? Musím mít akceptaci ukončení smlouvy pro nového dodavatele? Bez akceptace nový dodavatel nechce dál jednat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.