elektřina & plyn - konec fixace podzim 2023 (a dál?)

Rubriky:

Reklama
JH J. H. @j.h před 7 měsíci02.10.2023 03:55:27
elektřina & plyn - konec fixace podzim 2023 (a dál?)

V průběhu listopadu mi končí dvouletá fixace krásných cen elektřiny i plynu u E.ON vyjednaných kdysi v aukci. E.ON se ozval s tím, že (pokud) dojde k prolongaci smluv, pojedu dál bez fixu, elektřina podle ceníku Variant 10/2023 za 3 961 Kč/MWh bez DPH + stálý plat 99 Kč/měs. bez DPH, plyn podle ceníku Variant 09/2023 za 1 833 Kč/MWh bez DPH + stálý plat 130 Kč/měs. bez DPH.

Někdejší pořadatel původní aukce, dnes už registrovaný zprostředkovatel (eCENTRE, a.s. - služba LICIT), navrhuje (doporučuje) u elektřiny další dvouletý fix u E.ON dle ceníku Komplet elektřina MAX za věrnost na 2 roky za 3 872 Kč/MWh bez DPH + stálý plat 99 Kč/měs. bez DPH a jimi vyjednaný bonus 1 000 Kč do prvního vyúčtování, u plynu navrhuje také dvouletý fix u E.ON dle ceníku VARIANT PRO 24 Duben 2023 za cenu 1 550 Kč/MWh bez DPH + stálý plat 130 Kč/měs. bez DPH, opět s bonusem 1 000 Kč do prvního vyúčtování a revizí plynového kotle do 4 000 Kč ročně na účet E.ONu.

Jít do toho nebo nejít (hlavně 2letá fixace u plynu - je to namístě)? Bezmála dva roky jsem teď situaci nesledoval a snažím se zorientovat, teď koukám ve srovnávačích, že jsou i lepší nabídky, u plynu dokonce o 10 tisíc ročně (ale to je v poslední době kritizovaný Halimedes/plynule.cz ...), na druhou stranu jsem si už trochu zvykl na ten E.ON. Má smysl tam volat, naznačit odchod a pokusit se z nich vyrazit nějakou retenční nabídku nebo je to no way? Pokud jít jinam, je seriózní třeba Yello nebo jiné subjekty levnější než E.ON? A obecně - podle posledních predikcí fixovat na dva roky jen elektřinu a plyn jen na rok nebo radši i plyn na dva roky?

Předem díky za případné aktuální poznatky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.