Doporučení TČ země/voda (zemní kolektory), RD pasiv 210 m2, TZ 5,7 kW

Rubriky:

Reklama
TS Tomáš Surový @tom.surovy před 7 měsíci05.10.2023 08:09:54
Doporučení TČ země/voda (zemní kolektory), RD pasiv 210 m2, TZ 5,7 kW

Vážení,

asi to tady nebude úplně oblíbené téma, ale rád bych Vás poprosil o doporučení TČ pro pasiv o podlahové ploše 210 m2 a TZ 5,7 kW. Průměrná roční teplota je kolem 8 °C. Máme nepropustné jílovité podloží. Zemní kolektor je navržený na délku cca 330 bm (přemýšlím, že bych to udělal o něco delší - do dvojnásobku maximální délky jednoho okruhu - jít tedy na 380 - 400m celkem?).

Nejdříve jsem se díval na TČ od fy Eltex - p. Žeravík (už i kvůli cenám náhradních dílů atp), nicméně trochu mě odrazuje nemožnost chlazení do podlahového topení - otázkou jak moc jej budeme využívat a zda případné aktivní chlazení je úplně výhra, co se týká energetické náročnosti. Tak či tak.. stále více přemýšlím, že bych šel spíš do něčeho komerčnějšího, kde ten cenový rozdíl už není tak velký, pokud bych to vzal v Polsku. Jako bonus pak na první pohled lépe řešené chlazení.

V úvahu jsou tak i TČ od Viessmanna / Vaillantu / Stiebelu.

Můžete se někdo podělit o osobní zkušenosti s některým ze zmiňovaných značek? Případně doporučit jinou, kterou bych měl rozhodně zvážit?

Děkuji moc!

Tomáš

Upraveno autorem před 7 měsíci
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.