Nosnost konstrukce

Rubriky:

Reklama
JM Jaroslav Molik @jaroslav.molik před 7 měsíci09.10.2023 10:01:48
Nosnost konstrukce

Dobrý den,

Prosím o radu...rád bych svépomocí zbudoval ocelovou rampu ze zahrady na terasu, dokázali by jste poradit jaký materiál zvolit?

Moje představa byla použít dva jekly o délce 750cm v zahraně posazené na betonovém základu a chycené k závitovým tyčím (nerez průměr 12mm)...na fasádě potom připevněna k již připraveným závitovým tyčím (nerez průměr 18mm na každý profil dvě závitovky)
Výška od terénu po horní upevnění je cca 160cm pro nějakou představu o úhlu.

(Vím že stoupání rampy není ideální, ale to tady prosím neřešme...pro mě je hlavní možnost bezbariérového přístupu do patra a delší rampu než 750-780cm na pozemek nedostanu)

Ideální by bylo kdyby nemusela být jiná podpora po celé délce, ale než instalovat nějaký extrémě rozměrný profil, tak bych raději zbudoval ještě podepření ve třeba středu délky...Ideálně tedy aby konstrukce unesla zatížení vlastní váha plus alespoň 600kg s nějakým rozumným průhybem...oba jekly by měly být minimálně na 3 místech vzájemně spojeny...pochozí plocha bude ocelový rošt volně položený na navařených vinglech na vnitřní straně jeklů

Uvažoval jsem o jeklu 200x80x5 mm je to málo, nebo bude dostatečné?
Volili by jste k tomuto účelu jiný typ profilu?

Díky za rady
JM

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.