Rozvody topení Pex Alu Pex

Rubriky:

Reklama
Míša Štefanová @misa.s před 7 měsíci11.10.2023 00:02:05
Rozvody topení Pex Alu Pex

Dobrý den,
rekonstruujeme starší rodinný dům (sklep, 1np, 2np celková vytápěna plocha cca 24Om2, jedná se o 2 bytové jednotky) máme připravený projekt včetně otopné soustavy s tím že v 1. bytové jednotce je narvhované v přízemí podlahové vytápění a v patře radiátory, ve 2. bytové jednotce pouze radiatory. Nicméně v technické zprávě je pouze "Potrubí bude provedeno plastovým potrubím s kyslíkovou bariérou, spojované mechanickými spojkami, povrchové trubní vedení u TČ je navrženo potrubím z polotvrdé mědi spojovaným pájením".
Moje otázka zní jaké potrubí zvolit (18mm?) a jestli má být v celé délce od mědi stejný průměr? (Případně kde k tomuto tématu najít víc informací?) Proč to rovnou není v celkovém návrhu, když jsou navržené i radiátory pro jednotlivé místnosti?
(TČ 13 Kw, akumulační nádoba 300l, v příloze schéma, teplotní spád pro radiatory 40/50 C, celkově 14 radiatorů s tepelným výkonem W 6 867)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.