Plynový kotel - Správná funkce?

Rubriky:

Reklama
TP Tomáš Pavlíček @tompa před 7 měsíci18.10.2023 22:23:17
Plynový kotel - Správná funkce?

Zdravím, měl bych dotaz na vytápění plynovým kotlem. Přestěhovali jsme se do bytu, ve kterém je starší plynový kotel určený k vytápění a ohřevu vody. V jednotlivých místnostech jsou radiátory s termostatickou hlavicí. Překvapilo mě chování kotle a nevím jestli je to normální nebo je někde problém. Při vytápění kotel ohřívá vodu a v momentě, kdy se teplota vody dostane na určitou teplotu, teplota vody prudce klesne, viz přiložené video. Příklad: Kotel ohřívá vodu a dostane se na teplotu 58°C, v tom momentě se nejspíš otevře nějaký ventil a teplota prudce klesne na přibližně 49°C. Od této chvíle teplota již klesá relativně pomalu až na teplotu cca 43°C, kdy kotel opět naběhne a vše se opakuje. Vše se děje i v případě, kdy jsou termostatické hlavice otevřeny. Chtěl bych se tedy zeptat, zda je to normální nebo v čem by mohl být problém.
Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.