Akumulační nádrž - problémy s vyvážením systému

Rubriky:

Reklama
PP Pavel Pokora @pavel.pokora před 7 měsíci25.10.2023 20:09:37
Akumulační nádrž - problémy s vyvážením systému

Dobrý večer, nechali jsme si namontovat kotel Atmos DC 18 S s akumulační nádrží 750l a Laddomatem, který je ovládán příložným termostatem z výstupu kotle. Do aku. nádrže jde teplá voda přímo, do domu jde přes trojcestný míchací ventil a čerpadlo. Zapojení je jako schéma na obrázku, jen trojcesťák zatím není řízen servem. Když je na výstupu nádrže dostatečná teplota, druhý příložný termostat v sérii s pokojovým termostatem sepne a pokud je sepnutý i pokojový termostat, spustí se čerpadlo do domu.
Problém je, že čerpadlo do domu začne "vytahovat" teplou vodu z aku. nádrže, takže voda cykluje sem tam podle toho, jak se spíná pokojový termostat a nádrž se vlastně nevyhřívá. Funguje to jen při hodně přiškrceném ventilu z kotle do domu, velmi přesně nastaveném míchacím ventilu a nejnižším výkonu čerpadla, kdy už ale některé radiátory málo hřejí. Nedovedu si představit, že by systém v takovém stavu byl schopen míchací ventil se servem ureguloval, když stačí pohnout tímto ventilem o pět milimetrů a trubka od nádrže začne chladnout. Máme nachystanou jednotku TC11M+, zatím nenainstalovanou.
Prosím o radu, jsme už zoufalí...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

52 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.