hydroizolace podezdívky plotu

Rubriky:

Reklama
MP Mirek Pecník @miro123 před 6 měsíci09.11.2023 21:52:35
hydroizolace podezdívky plotu

Soused chce stavět plot na své parcele, 5 cm od hranice. Podezdívka z "okrasných" tvárnic + plotová výplň (vodorovné dřevoplastové latě ve sklonu, tj. něco jako žaluzie). Prý průhledný plot, ale jen když se podívám šikmo přes tu štěrbinu. Takže mně to vychází tak, že ten plot je de-facto neprůhledný. Výška plotu mezi domy 2 metry, pak mezi zahradami už jen 160 cm.
A teď k problému: náš terén je, resp. bude (až to oni dokončí) cca 20 cm nad jejich terénem. Aktuálně je rozdíl cca 50 cm. Soused požaduje, abychom my z naší strany jejich plotu na naše náklady zabezpečili jejich plot proti vlhkosti, aby se jim vlhkem nepoškozovala podezdívka. Tj. my máme natavit ípu na jejich podezdívku, vydrenážovat, nopovka, ... V každém případě, pokud to prý neuděláme, tak (ač to nebylo vysloveno nahlas) by po nás mohli v budoucnu požadovat náhradu škody. Ale prostě to z té komunikace bylo cítit ...
Navíc soused "doporučuje", abychom si "dočasně" přesadili ty 2-leté keře rybízu, co tam máme (rozestup cca 120 cm, od společné hranice cca 60 cm), někam jinam, aby se dělníkům dobře pracovalo :-) Prostě ať si pak nestěžujeme, že nám to zničili ...

Co je mi do jejich plotu? Mám potvrzeno z několika míst (včetně stavebního úřadu), že když si vymysleli takový plot, mají si to udělat sami a ještě můžou být rádi, že je pustíme na naši parcelu. A samozřejmě po dokončení uvedou vše na naší straně do původního stavu.

Váš názor? Podílet se finančně na jejich plotu? Máme povinnost zabezpečit (na naše náklady) jejich plot proti pronikání vlhkosti z hlíny na našem pozemku?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.