TZB-info - Odhad tepelné ztráty…
Orientační výpočet slouží pro přibližné určení tepelné ztráty rodinných a řadových domů podle období výstavby. Podle podlahové plochy nebo vytápěného objemu je vypočtena přibližná tepelná ztráta…
Dobrý den, Prosím diskutující, zda by mi nepomohli určit TZ domku, který vytápím již několik let automatickým kotlem na uhlí. Spotřebu paliva mám spočítanou každý rok na 45 - 48 metráků. Vytápím plochu 110 m2 na 23°C. Domek je zateplený 80 mm minerální vlny Rockwool ,kterou chrání z exteriéru betonová cihla Novabrik , dále 45 cm plná cihla, stropy 20 cm foukaná izolace, okna šestikomorová jednoduché izosklo.1,1.Uvažuji o tepelném čerpadle .Předem děkuji za ochotu
V tom to vám dám za pravdu i když jsme se v různých názorech rozcházeli. Nikdy jsem se po tím nepídil ale spotové ceny…
před 10 měsíci
O mě je známo,že tohle vše neuznávám,proto mám u mých instalací COP přes 4. Roční spotřeba 3,5Mwh x5 = 17 500,- Dva…
před 10 měsíci
Dejme tomu že při TČ je afektivní akumulace 8°C to při 2m2 dělá cca 18,6kWh , pokud má dům ztrátu 7kW…
před 10 měsíci
98 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení