Netopí jeden radiátor

Rubriky:

Reklama
DL David Lebeda @david.lebeda309 před 6 měsíci13.11.2023 08:04:57
Netopí jeden radiátor

Zdravím,

než si pozvu topenáře, rád si poslechnu názory, jak bych měl postupovat.

Bydlím v domku z roku 2006, radiátory Korado a v koupelnách žebřík s elektrickou patronou. V minulosti všechny radiátory normálně topily, ale loni jsem si všiml, že netopí žebřík v horní koupelně. Protočení ani sundání termohlavice nepomůže, vypadá to, že se to někde ucpalo. Ona tam na vstup teplá voda dojde, ale teplých je jen prvních pár cm žebříku, tj. jako by voda tekla jen malým čůrkem skrz. Zavzdušněný není.

Při nedávné výměně kotle topenář odmontoval obě "kolínka", přes která je žebřík napojen na trubku do zdi, ale ta ucpaná nebyla. Jak ale zjistit, jestli je problém v radiátoru nebo ve zdi?

Topenář tam byl v době, kdy kotel byl před zprovozněním, tj. nemohl to vyzkoušet. Zkusil jsem i to, že jsem všechny ostatní radiátory zavřel, co to udělá. Kotel se okamžitě vypne a začne dost stoupat tlak v topném okruhu - tedy opravdu je něco neprůchozí.

Jak ale dál postupovat? Mělo by smysl třeba propojit oba vývody ze zdi hadicí, aby se vidělo, jestli to přes ni bude proudit? Aby se vědělo, jestli je problém ve zdi, nebo v žebříku? Má třeba topenář možnost zkusit tlakově propláchnout jen samotný žebřík?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejlépe hodnocené

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.